Over GeneratIn'

GeneratIn’ is een netwerk van jonge duurzaamheidsprofessionals. GeneratIn’ vormt de link tussen studenten en het bedrijfsleven rondom duurzaamheidsvraagstukken.

Visie

GeneratIn’ staat voor het enthousiasmeren en activeren van studenten om kennis op te doen van duurzame technieken als meerwaarde op het curriculum.

Duurzame technologieën zijn oplossingen die continuïteit waarborgen met een minimale belasting van de omgeving voor nu en in de toekomst. Een ultiem thema voor de student om zich op zijn eigen vakgebied te verdiepen in toekomstige ontwikkelingen, om factoren op waarde in te schatten, om op zoek te gaan naar efficiëntie en om verbinding te maken met andere vakgebieden. Duurzame oplossingen bevinden zich op verschillende terreinen. In het bijzonder op de terreinen van energie, materialen en techniek, maar ook organisatie en maatschappij.

Missie

GeneratIn’ heeft tot doel om actuele praktische kennis van duurzame oplossingen te genereren en te delen onder HBO en WO studenten terwijl een brug wordt geslagen met professionals. GeneratIn’ maakt niet alleen voor de technische student duurzame technologie toegankelijk en praktisch. Met duurzaamheid zijn immers ook veel economische, sociale en bestuurlijke vraagstukken gemoeid. Multidisciplinair dus, High Tech – Human Touch. GeneratIn’ staat voor kennisverrijking ten gunste van de arbeidsmarktwaarde van studenten.

Strategie

GeneratIn’ genereert en deelt aansprekende duurzame ontwikkelingen via de website, blog, digitale nieuwsbrief en sociale media. Daarnaast organiseert GeneratIn’ professional touch activiteiten in de volgende categorieën:

  • Lectures – masterclasses als onderdeel van een vak, workshops of (lunch)lezingen
  • Excursions – bezoeken van bedrijven vooraanstaand in duurzame technologie
  • Assignments – (afstudeer)stages of opdrachten
  • BattlIn’ – strijd tussen studententeams om de meest duurzame oplossing
  • Drinks – ontmoeting tussen professionals en studenten

Positionering

In het landschap van het hoger onderwijs Twente

GeneratIn’ is de verbinder van studies op het thema duurzaamheid in het hoger onderwijs van Twente. Hierin verbindt zij de duurzame lectoraten van Saxion, het Green Energy Initiative van de UT en de studenten met elkaar.

In het landschap van ondernemen en innovatie

GeneratIn’ vormt tevens de brug tussen studenten en professionals met een gezamenlijke interesse in duurzaamheid. Vanuit deze synergie genereert zij nieuwe oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken.

Historie

GeneratIn’ is in november 2010 opgericht door Bob Peeters, Marieke Brouwer (Werkgroep UTduurzaam), Martijn Zomerplaag (Concern4), Stefan van Langevelde en Pieter Smits (Syndesign). Sinds 2014 is GeneratIn’ als stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.